alla kategorier

Nyheter

Hem> Nyheter

Världens första hybrida terrängkran släpps, och Zoomlion leder branschen i en tid präglad av ny energi

Tid: 2022-07-07 Träffar: 123

Den 11 april släppte Zoomlion världens första hybrid terrängkran ZAT2200VE863. Denna produkt är ytterligare en innovativ prestation som Zoomlion har gjort inom områdena ny digital, ny energi och nya material efter lanseringen av världens första rena elektriska kran, som visar Kinas avancerade teknologi för utveckling av ny energi och terrängkranar. Global ledande styrka.

1

Under de senaste åren, driven av politisk uppmuntran och efterfrågan på marknaden, har anläggningsmaskinindustrin accelererat in i den nya energieran. Hybridanläggningsmaskiner har egenskaperna låg bränsleförbrukning, mindre föroreningar, lågt ljud och hög energieffektivitet, vilket bidrar till att främja energiomvandling och teknisk uppgradering i branschen.

ZAT2200VE863 hybrid terrängkran är en produkt som återspeglar den omfattande tekniska styrkan hos Zoomlion. Baserat på de tekniska landvinningar som ackumulerats inom områdena ny energi och kranar, har ZAT2200VE863 en fördelaktig hybrideffekt och realiserar de kompletterande fördelarna med de två kraftsystemen el och bränsle. Driven av den bensin-elektriska dubbelmotorn är ZAT2200VE863 mer kraftfull, med en maximal uteffekt på 360kW.

Enligt rapporter har produkten tre lyftdriftslägen: ren elektrisk drift, plug-in-drift och bränsledriven kraftgenereringsdrift, som helt kan anpassas till olika arbetsförhållanden och applikationsscenarier. Bland dem, i det rena elektriska driftläget, kan enheten arbeta självständigt med batteriet i 8 timmar. Under drift i plug-in-läge kan den externa 380V AC-strömmen användas för att ladda fordonets batteri. När batterikraften är otillräcklig eller platsen inte kan kopplas in, driver chassibränslemotorn generatorn för att generera kraft för att ge kraft för lyftoperationen, och dieselmotorn går alltid i det ekonomiska bränsleförbrukningsintervallet som matchar motorn, vilket sparar 35 % jämfört med konventionella bränsleeldade kranar.

Enligt relevant teknisk person som ansvarar för Zoomlion, eftersom de rena elektriska och plug-in-lägena inte förbrukar bränsle och urea, är de mer miljövänliga och ekonomiska. Enligt uppskattningar kan användningen av ren elektrisk drift på bilen spara mer än 100,000 XNUMX yuan i bränslekostnader jämfört med samma tonnage av bränslefordon.

2

Jämfört med de 25-tonskranar som för närvarande lanseras hemma och utomlands, har tonnaget för Zoomlion ZAT2200VE863 ökats med nästan 10 gånger och nått 220 ton. Samtidigt är huvudbommen för denna produkt helt utdragen 85 meter, och den maximala lyftkapaciteten för den helt utdragna bommen är 7.2 ton.
Enligt nationell policy, branschtrender och marknadskrav fortsätter Zoomlion att stärka integrationen och innovationen av ny teknik som ny digital, ny energi och nya material. Avancerade produkter fortsätter att dyka upp och konkurrenskraften på marknaden fortsätter att öka, vilket utgör en kombination av teknikimplementering och produktiteration. En god cirkel. Det är just på grund av kontinuerliga genombrott inom ny teknik och andra aspekter som ZAT2200VE863, världens första terränghybridkran, har uppnåtts.

Dessförinnan släppte Zoomlion avancerade och innovativa produkter som världens första rena elektriska lastbilskran och branschens första inhemskt producerade kolfiberbompump. Baserat på ett noggrant grepp om marknadens efterfrågan och teknisk ackumulering genom åren, har Zoomlions nya energiprodukter täckt kranar, pumpbilar, mixerbilar, arbetsplattformar, nödutrustning, grävmaskiner, gruvmaskiner, tunga chassier och andra serier. Den använder en kombination av ren el, vätebränslecell och hybridkraft.

Lanseringen av världens första hybrida terrängkran är en ny prestation av Zoomlions tekniska innovation och produktforskning och -utveckling, samt en ny utgångspunkt. I framtiden kommer Zoomlion att hålla sig till teknikdrivet, fortsätta att uppgradera i riktning mot ny digital, ny energi och nya material, och leda den digitala, intelligenta och gröna utvecklingen av branschen.Föregående: Ingen

Nästa: Röken och dammet är enormt, och i öknen fylld med gul sand byggs en Star Landmark Stadium